Skip to content

Resultat helsequiz

Dette er hva vi har funnet ut basert på dine svar:

Du gjør mange gode avgjørelser i hverdagen for å få i deg vitamin d. Nivåene dine er trolig gode. Dersom du ønsker å vite hva nivået ditt ligger på, prøv vårt Vitamin D Test Kit. 

Vår abefaling er basert på dine svar:

Har man først fått benskjørhet er den vanskelig å helbrede, men videre utvikling kan begrenses ved fysisk aktivitet, ikke-røyking, sunt kosthold med vitamin D og fornuftig soleksponering.
Det er viktig at man tar passe mengde vitamin D. Blodprøvene vil vise om man har et passe stort inntak.

Vår abefaling er basert på dine svar:

 • Har man først fått benskjørhet er den vanskelig å helbrede, men videre utvikling kan begrenses ved fysisk aktivitet, ikke-røyking, sunt kosthold med vitamin D og fornuftig soleksponering.
 • Det er viktig at man tar passe mengde vitamin D. Blodprøvene vil vise om man har et passe stort inntak.

Hva du gjør riktig:

 • Menn er mindre benskjøre enn kvinner, men kan også bli benskjøre med økende alder.
 • Benskjørhet påvirkes av arvelige egenskaper og det er ekstra grunn til å være nøye med fysisk aktivitet, ikke-røyking, sunt kosthold med vitamin D og fornuftig soleksponering.
 • Tran er en viktig kilde til vitamin D i norsk kosthold selv om man også kan få det fra alle typer fet fisk (laks, ørret, sild og makrell) og ved soleksponering.
 • Det er meget bra inntak av fet fisk.
 • Tiden man tilbringer utendørs sier noe om soleksponeringen. Soleksponering fører aldri til for høyt nivå av vitamin D i kroppen.
 • Fysisk aktivitet er bra, men det er mulig å gjøre litt mer.
 • Det er viktig at du ikke røyker også av hensyn til dine knokler og benhelse. Røyking skader benvevet og fører til økt risiko for benskjørhet og benbrudd.
 • Du har lite infeksjoner. Antall infeksjoner kan si noe om hvor godt immunapparatet fungerer, og vitamin D er viktig for immunforsvaret.
 • Avholdenhet fra alkohol er bra for helsen.

Du kan ha stor nytte av å få testet vitamin D-nivåene dine

Immunsystemet trenger tilførsel av energi, mineraler og vitaminer for at det skal fungere normalt. Vitamin D er ett av de livsnødvendige næringsstoffene vi trenger for at forsvaret mot infeksjoner skal fungere best mulig (CA Drevon).

product-image NOK 499,- Kjøp

Les mer om vitamin D

Hva du gjør riktig:

Menn er mindre benskjøre enn kvinner, men kan også bli benskjøre med økende alder.
Benskjørhet påvirkes av arvelige egenskaper og det er ekstra grunn til å være nøye med fysisk aktivitet, ikke-røyking, sunt kosthold med vitamin D og fornuftig soleksponering.
Tran er en viktig kilde til vitamin D i norsk kosthold selv om man også kan få det fra alle typer fet fisk (laks, ørret, sild og makrell) og ved soleksponering.
Det er meget bra inntak av fet fisk.
Tiden man tilbringer utendørs sier noe om soleksponeringen. Soleksponering fører aldri til for høyt nivå av vitamin D i kroppen.
Fysisk aktivitet er bra, men det er mulig å gjøre litt mer.
Det er viktig at du ikke røyker også av hensyn til dine knokler og benhelse. Røyking skader benvevet og fører til økt risiko for benskjørhet og benbrudd.
Du har lite infeksjoner. Antall infeksjoner kan si noe om hvor godt immunapparatet fungerer, og vitamin D er viktig for immunforsvaret.
Avholdenhet fra alkohol er bra for helsen.

Begrunnelse for helsequiz om vitamin D

Professor emeritus, dr. med. Christian A. Drevon

Professor har lang forskningserfaring innen dette området og er medisinsk konsulent for Bodymarkers.

email@email.no

Tanken bak spørreskjemaet er å bevisstgjøre egen situasjon og levevaner slik at man forstår risikoen ved for lavt nivå av vitamin D i kosten og blodet. Spørsmålene dreier seg om forhold vi vet er av betydning særlig for benhelse som mange i Norge har plager av sammenlignet med de fleste andre land. Vitamin D synes også å ha gunstig effekt på immunforsvaret og hjernens funksjon.

 

Spørsmålene er utarbeidet av er professor emeritus, dr. med. Christian A. Drevon. Han er lege av utdannelse, har drevet forskning siden midten av 1960-tallet og vært professor i ernæring siden 1987. Vitaminer, fettsyrer, kolesterol, antioksidanter og alkohol har vært i fokus for hans ernæringsstudier. Dessuten har han studert kosthold og fysisk aktivitet i forhold til hjerte-karsykdommer, overvekt, diabetes, visse typer kreft og betennelsessykdommer.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.