Skip to content

Resultat helsequiz

Dette er hva vi har funnet ut basert på dine svar:

Du gjør mange gode valg i hverdagen som fremmer god helse og livskvalitet. Fortsett med å ta de gode valgene for deg selv. Hvis du likevel er nysgjerrig på hva ditt langtidsblodsukker ligger på, kan du prøve vår Blood Sugar Test Kit. 

Vår abefaling er basert på dine svar:

HbA1c testen er meget godt egnet til å følge effekten av endringer i blodsukkeret over tid som påvirkes særlig av kosthold, fysisk aktivitet og kroppsvekt.
Mange studier tyder på at høyt inntak av grønnsaker og frukt er viktig i forebygging av fedme, kreft og hjerte-karsykdommer.

Vår abefaling er basert på dine svar:

  • HbA1c testen er meget godt egnet til å følge effekten av endringer i blodsukkeret over tid som påvirkes særlig av kosthold, fysisk aktivitet og kroppsvekt.
  • Mange studier tyder på at høyt inntak av grønnsaker og frukt er viktig i forebygging av fedme, kreft og hjerte-karsykdommer.

Hva du gjør riktig:

  • Jo yngre man er, jo mer bør investeres i å hindre utviklingen av diabetes.
  • Kvinner er mindre utsatt for mange av endringene i stoffskiftet som gir komplikasjoner i hjerte, hjerne, syn, nyrer og sirkulasjon i bena.
  • Det er redusert risiko for å få diabetes om ingen nære slektninger har det.
  • Om man er i god fysisk form vil KMI tilsvarende 18.5-24.9 være best mulig for helsen.
  • Normalt blodtrykk med liten risiko for skade av blodårer.
  • Legen har ikke funnet at blodtrykket ditt gir grunn til å gi deg medisiner.
  • Ingen tegn på at blodsukkeret er så høyt at man får økt væsketap gjennom nyrene.
  • Skummet og lett melk inneholder meget lite melkefett som gir økt kolesterol nivå i blodet, og derved økt risiko for hjerteinfarkt og hjerneslag.
  • Mange studier viser at økt fysisk aktivitet gir redusert kroppsvekt, økt muskelmasse, økt insulinfølsomhet, nedsatt HbA1c og mindre forekomst av diabetes.
  • Flott at du ikke røyker! Røyking skader særlig innsiden av små og middelstore blodårer. Høyt blodsukker har liknende effekt på blodårene og er spesielt skadelig i kombinasjon med røyking.

Du kan ha stor nytte av å måle ditt langtidsblodsukker

HbA1c, som også kalles langtidsblodsukker, gir den beste pekepinnen på det langsiktige nivået av glukose i blodet. Dette er et viktig verktøy for diagnostisering, utredning og behandling av diabetes.

product-image NOK 499,- Kjøp

Les mer om Hba1c Langtids blodsukker

Hva du gjør riktig:

Jo yngre man er, jo mer bør investeres i å hindre utviklingen av diabetes.
Kvinner er mindre utsatt for mange av endringene i stoffskiftet som gir komplikasjoner i hjerte, hjerne, syn, nyrer og sirkulasjon i bena.
Det er redusert risiko for å få diabetes om ingen nære slektninger har det.
Om man er i god fysisk form vil KMI tilsvarende 18.5-24.9 være best mulig for helsen.
Normalt blodtrykk med liten risiko for skade av blodårer.
Legen har ikke funnet at blodtrykket ditt gir grunn til å gi deg medisiner.
Ingen tegn på at blodsukkeret er så høyt at man får økt væsketap gjennom nyrene.
Skummet og lett melk inneholder meget lite melkefett som gir økt kolesterol nivå i blodet, og derved økt risiko for hjerteinfarkt og hjerneslag.
Mange studier viser at økt fysisk aktivitet gir redusert kroppsvekt, økt muskelmasse, økt insulinfølsomhet, nedsatt HbA1c og mindre forekomst av diabetes.
Flott at du ikke røyker! Røyking skader særlig innsiden av små og middelstore blodårer. Høyt blodsukker har liknende effekt på blodårene og er spesielt skadelig i kombinasjon med røyking.

Begrunnelse for helsequiz om langtidsblodsukker

Professor emeritus, dr. med. Christian A. Drevon

Professor har lang forskningserfaring innen dette området og er medisinsk konsulent for Bodymarkers.

email@email.no

Tanken bak spørreskjemaet er å bevisstgjøre egen situasjon og levevaner slik at man forstår risikoen ved for høyt nivå av HbA1c blodet. Spørsmålene dreier seg om forhold vi vet er av betydning for kroppsvekt og stoffskifte særlig knyttet til diabetes. Økt kunnskap om kropp og helse hos hver enkelt kan bidra til fornuftige valg av levevaner og bedre evne til å vurdere nødvendigheten av å få gjort analyser av blodet eller å oppsøke lege. Gode svar på spørsmålene kan også si litt om risikoen for å ha diabetes.

Spørsmålene er utarbeidet av er professor emeritus, dr. med. Christian A. Drevon. Han er lege av utdannelse, har drevet forskning siden midten av 1960-tallet og vært professor i ernæring siden 1987. Vitaminer, fettsyrer, kolesterol, antioksidanter og alkohol har vært i fokus for hans ernæringsstudier. Dessuten har han studert kosthold og fysisk aktivitet i forhold til hjerte-karsykdommer, overvekt, diabetes, visse typer kreft og betennelsessykdommer.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.